- kunst på nett


Hjem > Nyheter > Kunst rett vest 2017
"Warning" 2017

Kunst rett vest 2017

06.09.2017

Fellesutstilling på Fossekleiva Kultursenter, 8.-24. september,113 kunstnere deltar. Åpent atelier hos Liv. S. Grønlund, lørd. og sønd. 16.-17. og 23.-24.sept. kl. 12.00-17.00, Badeveien 175, Vikersund.

Prosjektbeskrivelse av "Warning", Installasjon (maleri på blindramme m plast).150x150cm
"Warning" arketypisk melding: Varsleren (dragen - verdensdyret) spisser ører og ser seg vaktsomt rundt. Havdyret:Prøver å finne rein mat i et forsøplet hav. Flodhesten (den usårlige) peker på gullet - grådighetens symbol.  Mennesket: Prøver å unnslippe... Dyrene og naturen sender oss varsler. Plasten oversvømmer kloden.
To sorte søppelposer er strukket over en stor blindramme, hvor plasten gir tilsvar på maleriet. Plasten er poser som selv blir til søppel og infiltrerer naturen (havet, jorda og lufta), frarøvet som den er sin opprinnelse som olje - en naturlig del av kloden.
Posen, som her er brukt, får sitt eget språk gjennom små rifter og linjer på kryss og tvers.  Og på den måten understreker motivet i ....
"Warning"
Sårbarheten som naturen selv varsler - hvor lenge hvor langt er vi
villig til å gå før vi tar ansvar.  En liten menneskelignende person med briller er på vei ut. ..Hva skjer? Hva med oss?? Vi som trodde vi var herre over naturen  - Vil vår egen grådighet ende i et kollektivt kollaps ---- --------- eller ?  


I